Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Przed rozpoczęciem korzystania z Naszej strony prosimy Państwa o dokonanie wyboru czy strona może korzystać z plików cookie lub innych technologii, takich jak sygnały nawigacyjne w sieci web, znaczniki pikseli i obiekty Flash („Pliki cookie”).

Są wymagane, aby umożliwić korzystanie z podstawowych funkcji witryny, takich jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub zapamiętywanie, na jakim etapie rezerwacji jest użytkownik. Bez tych plików korzystanie z Naszej strony nie będzie możliwe.

Umożliwiają analizę korzystania z witryny przez użytkownika w celu oceny i poprawy jej wydajności dzięki zrozumieniu, jak korzystają z niej użytkownicy a także mają na celu dopasowanie i zapamiętanie preferencji użytkownika. Mogą one być również wykorzystywane do zapewnienia lepszej obsługi klienta na tej stronie. Na przykład: do zapamiętywania danych do logowania, zapisywania informacji o tym, co znajduje się w koszyku lub dostarczania informacji o sposobach korzystania z naszej strony, do zapisywania informacji o wybranym języku, regionie, rozmiarze czcionki, wyglądzie strony internetowej.

Te pliki cookie są wykorzystywane do wyświetlania reklam, które są bardziej dopasowane do użytkownika. Możemy dzielić się tymi informacjami z reklamodawcami lub wykorzystywać je w celu lepszego zrozumienia zainteresowań użytkownika. Reklamowe pliki cookie mogą być na przykład wykorzystywane do udostępniania danych reklamodawcom, tak aby reklamy, które widzi użytkownik były do niego bardziej dopasowane, aby mógł on udostępniać niektóre strony na portalach społecznościowych lub zamieszczać komentarze na naszej stronie.

Szczegółowa informacja na temat korzystania z plików cookie i związanych z nimi technologii znajduje się pod poniższym linkiem Polityce prywatności.

Oferta lecznicza

Leczymy wszelkie schorzenia kręgosłupa, narządów ruchu oraz schorzenia układu oddechowego u dorosłych i dzieci . Program leczenia  w naszej klinice ustawia się indywidualnie pod kątem każdego pacjenta.
Opracowany przez nas program terapeutyczny  pozwala u dużej części pacjentów uniknąć operacji, poprawić komfort życia oraz odporność organizmu.

 Leczenie bólu daje pacjentom nie tylko ulgę w cierpieniu, ale też przyspiesza ich rekonwalescencję i skraca czas powrotu do pełnej sprawności. Dlatego łagodzenie bólu  powinno być standardem. Terapia pozwala zapobiegać przykurczom stawów, zrostom, uelastycznia blizny oraz pozwala rozciągnąć tkanki okołostawowe.
Realizujemy również programy odnowy biologicznej, aktywnego wypoczynku oraz  uaktywnienia osób w podeszłym wieku. 

 

Choroby układu kostno-stawowego

  •  zespoły bólowe w przebiegu zmian zwyrodnieniowych stawów ; kolanowych; biodrowych
  •  
  •  bóle w następstwie dyskopatii

 

Rehabilitacja

Uaktywnienie osób starszych
 Schorzenia układu oddechowego

  •  przewlekłe alergiczne zapalenia błony śluzowej nosa zatok i gardła - stany zapalne nosa i gardła    o różnej etiologii
  •  zapalenia Oskrzeli ostre i przewlekłe
  •  infekcje układu oddechowego o charakterze nawrotowym u dzieci - skłonność do przeziębień.

(stany zapalne, zmiany alergiczne)

  • DIETETYKA

    Rozwój medycyny i nauki o żywieniu człowieka dostarczył niezbędnych dowodów na to, że racjonalny sposób żywienia jest jednym z najważniejszych czynników zmniejszających ryzyko rozwoju otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych, chorób układu sercowo-naczyniowego, cukrzycy, chorób nowotworowych, osteoporozy, próchnicy) i wielu innych chorób żywieniowych. Leczenie większości chorób wymaga również stosowana leczenia dietetycznego, które zwiększa skuteczność leczenia farmakologicznego, zmniejsza ryzyko rozwoju powikłań (zakażeń układu oddechowego i moczowego), skraca czas hospitalizacji i rehabilitacji, by w końcowym efekcie zmniejszyć istotnie wydatki na ochronę zdrowia. Dlatego też rola dietetyka i odpowiednio zorganizowany system poradnictwa żywieniowego mają podstawowe znaczenie w walce z epidemią otyłości i przewlekłymi chorobami niezakaźnymi.

    Współczesne badania naukowe wskazują na istotne ścisłej współzależności pomiędzy spożywaną żywnością, zawartymi w niej składnikami pokarmowymi a zdrowiem człowieka. Badania te są dowodem na to, że prawidłowy rozwój człowieka, jego sprawność fizyczna i umysłowa, a także ogólny stan zdrowia związane są z żywieniem j jakością zdrowotną żywności, a przede wszystkim z wartością odżywczą produktów spożywczych. Wiedza w tym zakresie staje się coraz bardziej istotna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieprawidłowego sposobu żywienia.

    Żywność i żywienie zajmują naczelną pozycję w hierarchii potrzeb ludzkich, zachowaniu zdrowia i dobrego samopoczucia. Żywienie (ilość i rodzaj spożywanych artykułów żywieniowych, a w konsekwencji energii i składników pokarmowych) należy do najważniejszych czynników środowiskowych,  oddziałujących na zdrowie człowieka. Znajduje to wyraz w wyodrębnieniu, z jednej strony, około 80 jednostek chorobowych, powstających na tle nieprawidłowego żywienia, a z drugiej w pełni udowodnionym związku pomiędzy poprawą sposobu żywienia a poprawą stanu zdrowia populacji.

  • Ważne jest zapewnienie dostępności żywności o odpowiedniej jakości. Istnieją także niepodważalne dowody, że wyłączne karmienie piersią przez pierwsze 6 miesięcy życia noworodka jest istotnym elementem w prewencji wielu chorób żywieniowozależnych, jak otyłość, nadciśnienie tętnicze, alergie, niedokrwienna choroba serca i inne. Kluczowe znaczenie dla zachowania zdrowia ma także odpowiedni poziom aktywności fizycznej.