Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Przed rozpoczęciem korzystania z Naszej strony prosimy Państwa o dokonanie wyboru czy strona może korzystać z plików cookie lub innych technologii, takich jak sygnały nawigacyjne w sieci web, znaczniki pikseli i obiekty Flash („Pliki cookie”).

Są wymagane, aby umożliwić korzystanie z podstawowych funkcji witryny, takich jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub zapamiętywanie, na jakim etapie rezerwacji jest użytkownik. Bez tych plików korzystanie z Naszej strony nie będzie możliwe.

Umożliwiają analizę korzystania z witryny przez użytkownika w celu oceny i poprawy jej wydajności dzięki zrozumieniu, jak korzystają z niej użytkownicy a także mają na celu dopasowanie i zapamiętanie preferencji użytkownika. Mogą one być również wykorzystywane do zapewnienia lepszej obsługi klienta na tej stronie. Na przykład: do zapamiętywania danych do logowania, zapisywania informacji o tym, co znajduje się w koszyku lub dostarczania informacji o sposobach korzystania z naszej strony, do zapisywania informacji o wybranym języku, regionie, rozmiarze czcionki, wyglądzie strony internetowej.

Te pliki cookie są wykorzystywane do wyświetlania reklam, które są bardziej dopasowane do użytkownika. Możemy dzielić się tymi informacjami z reklamodawcami lub wykorzystywać je w celu lepszego zrozumienia zainteresowań użytkownika. Reklamowe pliki cookie mogą być na przykład wykorzystywane do udostępniania danych reklamodawcom, tak aby reklamy, które widzi użytkownik były do niego bardziej dopasowane, aby mógł on udostępniać niektóre strony na portalach społecznościowych lub zamieszczać komentarze na naszej stronie.

Szczegółowa informacja na temat korzystania z plików cookie i związanych z nimi technologii znajduje się pod poniższym linkiem Polityce prywatności.

Blog

FASZEROWANY PSTRĄG PODANY NA MAKARONIE RAZOWYM

FASZEROWANY PSTRĄG PODANY NA MAKARONIE RAZOWYM

            RESTAURACJA ZIELONA W NASZYM HOTELU OFERUJE WYŚMIENITE
                                                                        POTRAWY 
 
    JEDNĄ Z NASZYCH PROPOZYCJI JEST PSTRĄG Z BOCZKIEM I GRZYBAMI
 
         Jedną z najbardziej charakterystycznych potraw regionu Szczawnicy jest pstrąg, wyłowiony prosto z górskich potoków. Możemy  go skosztować w każdej restauracji, w każdej karczmie.  Rybę tę jada się pod różnymi postaciami: smażone, pieczone, wędzone. Ma ona bardzo bogate walory smakowe, dlatego też jest stałym gościem na stołach.
         Restauracja Zielona w Hotelu Solar Spa proponuje  degustację tej ryby pod inną postacią. Jest ona wówczas jeszcze bardziej wykwintna i dająca bogate walory smakowe. Dzięki połączeniu wyfiletowanego pstrąga z wysmażonym boczkiem oraz grzybami leśnymi pomagamy podkreślić prawdziwy delikatny smak tej ryby.
Jest on podawany ze spaghetti razowym w sosie śmietanowym i zieloną fasolka otuloną w chrupiącym boczku. Pychota !!!!!
Podajemy przepis:
 
Świeżego pstrąga poddać obróbce wstępnej. Następnie wyfiletować oczyścić z ości i zamarynować w oliwie z oliwek z ziołami  oraz posypać grubo zmielonym pieprzem, zawekować. Odstawić na 1h.
 
Przygotowanego pstrąga obsmażyć z 2 stron na patelni teflonowej.
 Przygotować farsz : boczek pokroić w paski ,grzyby borowiki w plastry, cebulkę w kostkę, wszystko podsmażyć.
Obsmażone filety przełożyć farszem i przewiązać sparzonym szczypiorkiem lub porą.
Gotujemy makaron razowy i mieszamy go ze sosem śmietanowym.
Ugotować fasolkę zawinąć boczkiem, podpiec.
Wszystkie składniki dania układamy na ciepłym talerzu.
Smacznego.
 
 
Jeszcze raz serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego!!!
 
ZAPRASZAMY  WSZYSTKICH GOŚCI PRZYBYŁYCH DO SZCZAWNICY DO SKORZYSTANIA Z BOGATEGO MENU RESTAURACJI
 
 
 
 
 
← Wróć do Bloga

Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami oraz najlepszymi ofertami!