RESTAURACJA ZIELONA W NASZYM HOTELU OFERUJE WYŚMIENITE
POTRAWY
JEDNĄ Z NASZYCH PROPOZYCJI JEST PSTRĄG Z BOCZKIEM I GRZYBAMI
Jedną z najbardziej charakterystycznych potraw regionu Szczawnicy jest pstrąg, wyłowiony prosto z górskich potoków. Możemy go skosztować w każdej restauracji, w każdej karczmie. Rybę tę jada się pod różnymi postaciami: smażone, pieczone, wędzone. Ma ona bardzo bogate walory smakowe, dlatego też jest stałym gościem na stołach.
Restauracja Zielona w Hotelu Solar Spa proponuje degustację tej ryby pod inną postacią. Jest ona wówczas jeszcze bardziej wykwintna i dająca bogate walory smakowe. Dzięki połączeniu wyfiletowanego pstrąga z wysmażonym boczkiem oraz grzybami leśnymi pomagamy podkreślić prawdziwy delikatny smak tej ryby.
Jest on podawany ze spaghetti razowym w sosie śmietanowym i zieloną fasolka otuloną w chrupiącym boczku. Pychota !!!!!
Podajemy przepis:
Świeżego pstrąga poddać obróbce wstępnej. Następnie wyfiletować oczyścić z ości i zamarynować w oliwie z oliwek z ziołami oraz posypać grubo zmielonym pieprzem, zawekować. Odstawić na 1h.
Przygotowanego pstrąga obsmażyć z 2 stron na patelni teflonowej.
Przygotować farsz : boczek pokroić w paski ,grzyby borowiki w plastry, cebulkę w kostkę, wszystko podsmażyć.
Obsmażone filety przełożyć farszem i przewiązać sparzonym szczypiorkiem lub porą.
Gotujemy makaron razowy i mieszamy go ze sosem śmietanowym.
Ugotować fasolkę zawinąć boczkiem, podpiec.
Wszystkie składniki dania układamy na ciepłym talerzu.
Smacznego.
Jeszcze raz serdecznie zapraszamy i życzymy smacznego!!!
ZAPRASZAMY WSZYSTKICH GOŚCI PRZYBYŁYCH DO SZCZAWNICY DO SKORZYSTANIA Z BOGATEGO MENU RESTAURACJI