Filet z kurczaka z szynką parmeńską podany z papryką faszerowaną
ryżem z warzywami
Przedstawiamy Państwu jedno z dań, jakie proponuje w swoim menu Restauracja Zielona w Hotelu Solar Spa. Cieszy się niezwykłą popularnością wśród przybyłych gości.
Danie jest specjalnością Szefa Kuchni. Przygotowanie wymaga czasu, ale w końcowym efekcie jest rozkoszą dla podniebienia.
Oto przepis:
Filet z kurczaka przyprawiamy i owijamy dwoma plastrami szynki parmeńskiej. W celu podkreślenia i dodania aromatu potrawie, do kurczaka możemy dodać dowolne zioło, wg uznania. W naszym przypadku jest to rozmaryn. Filet smażymy na patelni grillowej,
a następnie umieszczamy w piekarniku (do pełnego upieczenia).
Mieszankę chińską przesmażamy z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą, pieprzem
i sweet chilli. Paprykę kroimy na pół i wrzucamy do piekarnika na pieczenie z parą, po czym faszerujemy paprykę ryżem.
Do sosu przesmażamy paprykę pokrojoną w paski, a cebulę w piórka. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, dusimy i doprawiamy do smaku. Pycha!!!!
ZAPRASZAMY!!!!!!!!